torstai 31. tammikuuta 2013

MammaMia

Joskus vaan joku ruoka onnistuu yli odotusten. Nyt onnistui hyvinkin perinteinen lihapullakastike ja täysjyvä pasta. Pitkää, hyvin pitkään olen haaveillut haduttavani isoja lihapullia tomaattikastikkeessa. Tomaattikastike on Leppikallion bravuuri, joka kerta parempaa ja parempaa. Joka kerta hän ylittää itsensä sen kanssa. Niin myös nyt. Valitettavasti lihapullat jäivät kastikkeen varjoon.


Lihapullissa on lampaan- ja hirvenlihaa. Muistiin: seuraavalla kerralla myös hieman sikaa tai sitten pekonia. Oli pikkasen liian kuivaa lihaa makuuni.

Pipoja

Muutama pipo on taasen puikoilla. Vasemmanpuoleinen on menossa Sytomyssyihin. Oikealla on tulossa JC-pipo Leppikalliolle. JC eli Jacquest Cousteau Hat.


Sytomyssyssä on lankan Villa Mokan Mokkasukka-lankaa joustimessa ja loput sitten Novitan Nallea. JC tulee 140 silmukalla Naganosta.

Vaihtotalous

Vaihtotalous on mukava asia. Kaikkea ei tarvitse itse osata tehdä. Ei myöskään nyt. Tarina menee näin: eli ystäväni osaa virkata kauniisti ja minä osaan tehdä kirjoneuleita. Toisinsanoen, ystäväni virkkaa minulle/meille kauniin perhospöytäliinan ja minä neulon hänelle kissalapaset lämmittämään käsiä. Rahaa tässä ei vaihdeta vaan valmista tuotetta.


Lankana on Novita 7-veljestä vaaleanharmaa ja musta. Puikot 3mm ja mallihan on CatMittens.

Puudelipäivitys

Se pakollinen puudelikuva.

Dali terhakkaan joulukuussa 2012 Lohjan ABC:n parkkipaikalla
-k-

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Hyväntekeväisyyttä

Päijät-Hämeen keskussairaalaan kerätään Sytomyssyjä 15.1.-15.4. välisenä aika. Tähän laitan korteni kekoon. Myssyt, pipot, hatut, päähineet eivät ole koskaan olleet vahvin lajini, mutta nyt on opettelun paikka. Ensimmäiset ovat valmiit.


Ylimmät pipot ovat menossa keräykseen.

PikkuAmppari.pipo
Lanka: Regia (musta/keltanen) ja Sisu 54g
Puikot: 2,5 mm joustimeen 2o2n, 4mm mustaan osuuteen.
Muuta: 128s. aloituksessa ja sitten lisätään noin 10 silmukkaan ja vaihdetaan isommat puikot. 20 cm sileää neuletta ja kavennukset oman maun mukaan.

Eriikka ylhäällä oikealla
Lanka: Zauberballa 1993/maitokaakao 51g
Puikot: 2,5 mm aloituksessa ja palmikon jälkeen 3mm
Muuta: tein tämän ohjeen vastaisesti enkä aloittanut kärjestä. Loin sen 144s ja tein palmikkoa ja sitten noin 20 cm sileää neuletta, kavennukset omasta päästä.

Alarivissä olevat pipot olivat harjoituskappaleita. Ne menivät suoraan perheen Teinien käyttöön.

Amppari.pipo on Regiaa 54g, 128s. 2,5 mm puikot, 5 cm joustinta, lisää 10 silmukkaa, vaihda paksummat puikot, 20 cm sileää neuletta, kavenna.

Anastasi.pipo sai nimensä taasen kerran nimipäiväkalenterin mukaan. Lanka Sisua 44g, 100s, 3mm puikot, 5 cm joustinta, lisää 10 silmukkaa, vaihda paksummat puikot (4mm), 20 cm sileää neuletta, kavennukset.

Ande-sukat (nimipäiväkalenterin mukaan nimetty nämäkin)


Lanka: Regia Ampparilanka, 87g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 41
Muuta: kärjestä aloitettu ja hollantilainen kantapää vahvistettuna

Kässäpussi

Nyt on kässäpussi tyhjänä. Siis suosikkipussi. Niin tykkään tästä. Ystäväni teki tämän aikaa sitten jo rikkimenneestä spr:n kauppakassista. Nyt on sitten sävysävyyn kässäpussi ja kauppakassi. -k-