torstai 22. marraskuuta 2012

Cthulhu mitts

Ei sitten sanoa tarvita, kuva puhukoot puolestaa.


Cthulhu mitts
Lanka: Novita Nalle musta ja keltainen
Puikot: 3,5 mm 80 cm Addit
Koko: mies

Näin se homma eteni.

-k-

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Iloa silmälle

Sisustusta ja kaunista kotia. Meidän näköistä kotia. Meidän koti. 


Ylhäällä vasemmalla on keittiön hyllyä. Yhtenä hyllynä on viime kesäinen mansikkalaatikko. Tässä huomaa, että mitään ei kannata heittää pois.

Ylhäällä oikealla näkyy oranssit "pullo"kynttilät, jotka on tuollaisissa pantenttipulloissa pystyssä. Samoja pulloja käytetään myös ruokaöljylle, etikalle jne jne. Huomattavasti kauniimpia kuin alkuperäiset pullot.

Alhaalla vasemmalla on IPadin teline. Alkuperäinen tarkoitus telineellä on varmaankin olla kirjateline, mutta näin se toimii aivan loistavasti, meillä. Tykkään.

Alhaalla oikealla on kuvaa uudesta eteisen hyllystä. Tuon hyllyn alla vaatenaulakko ja päällä on laatikot, joissa säilyy villajuttuja. Lapasia, pipoja, villasukkia, kaulaliinoja.

Kynttilänjalat


Eilen soi ovikello ja saapuivat maailmalta loputkin kynttilänjalat. Nuo pisemmät ovat koristaneet kotia jo hetken aikaa, mutta lyhyissä oli ihmeellinen toimituskatko. Ei haittaa. Nyt ovat molemmat kotona. Kumpaakin kokoa on kaksi kappaletta, mutta ovat kivat "eripareina" Tuo perhonen tuossa ruukussa on nahkaa ja kaunis. Tykkään.

Rymättylä-sukat

Rymättylä-sukat valmistui tänä aamuna. Eipä niistä puuttunutkaan kuin pari sentti vartta ja päättely. Sukat saivat nimensä siitä, kun aloitin neulomaan niitä matkalla hakemaan Teiniä partion Tanskan Jamboreen jälkitapaamisesta Rymättylästä. Hyvät autosukat ovat olleet. Nyt pääsee aloittamaan uudet autosukat.


Rymättylä-sukat
Lanka: TeeTee Pallas musta ja punaraita
Puikot: 3 mm 80 cm Addit
Koko: minä


Tykkään! Addiktoiva ja nerokkaasti suunniteltu malli. Ei lisättävää.


-k-

maanantai 19. marraskuuta 2012

Puudle mittens

Valmiit!


Nämä taitaa olla minulle itselle. Malli on aikas kaponen. Ei mennyt miehen käteen tai meni mutta oli hieman liian nafti.

Puudle mittens
Lanka: Novitan Nalle musta ja OnLine pätkärääkätty sukkalanka
Puikot: 3 mm 80 cm addit
Muuta: IHANAT!

Vähän tekniikkaa. Macigloopilla molemmat samaanaikaan, peukalot samantien pois. Poimin peukalonjuuresta reippaasti silmukoita, ettei jää reikiä ja kavensin ylimääräiset kolmella kerroksella pois.Seuraavat Puudle mittensit modaan niin, että teksti on ensin ja puudelit tulee tuonna lähemmäs sormenpäitä. Ei muuta kuin suunnittelemaan. Ehkä myös modaan muutaman silmukan lisää, että menee myös miehen käteen.

Ruokaa

Eilen tuli touhuttua vähän ruuan parissa. Piti tekemän vain pari suolasta muffaria tyhjentäen jääkaappia. Mutta kuinkas kävikään, taas! Teimme kolme erilaista versiota. Kasvisversio, kanaversio ja tulinen kanaversio. Pakollinen Puudelikuva

Stiku ja Dali
-k-

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Sisustusta

Tykkään, tykkään erittäin kovasti meidän uudesta keittiöstä.

Valaisin


Tarvikkeina on valurautapata. Vanha. Koukkuja. Valurautanauloja. Ketjuja. Se on siinä! Kaunis valo, kauniissa keittiössä.

HyllytHyllynkannattimet on valurautaa. Hyllyt on mäntyhyllyä, joka on petsattu "luonnonmustaksi". Yhtenä hyllynä on viimekesäinen mansikkalaatikko.

Kaikesta tästä kuuluu iso kiitos aviomiehelleni. Meillä on kaunis keittiö. Nyt kelpaa perheelle tehdä ruokaa.

-k-

Virallinen messukuva

Dali reissukoirakuva piti laittaa jo edelliseen bloggaukseen, missä oli Rymättyläsukat. Näin nätisti meidän puudeli matkustaa autossa villapaita päällä. Tällä retkellä löysimme uuden reitin Hollola-(Turku) Naantali-Hollola. Menimme ensimmäistä kertaa Lohjan kautta. Tämä osottautui aivan loistavaksi valinnaksi. Lohjan ABC-asema oli taattua ABC-laatua ja siellä oli aikas makee sisustuskauppa. Lohja-Turku moottoritie ei tuntunut moottoritieltä. Yleensä pyrimme välttämään motareita mahdollisimman paljon, mutta tuota kyseistä motari ei todellakaan tarvitse välttää.Messut

Perjantaina kävimme Tampereella messuilla. Nyt riitti nähtävää (ja ostettavaa). Lankoihin en sortunut enkä niitä juurikaan edes hiplannut, enkä välineitä. Oli paljon kaikkea muuta.

Kynttilöitä ostettiin. Joulupyötään jo valmiiksi sekä itsenäisyyspäiväkynttilät ja pari muuta kynttilää. Kynttilät vaan on se meidän juttu. Tätäkin kirjoitan keittiön pöydän ääressä kynttilän valossa. Eilen Leppikallio toi kauppareissulta kynttilän. Ison pyöreän kynttilän ja siihen valurautasen alustan. Samaa sarjaa mitä meillä jo onkin. Ihanaa.

Saippuaa ostettiin myös messuilta. On aika vaikeaa löytyy käsintehtyä saippuaa, mikä ei tuoksu. Nyt löytyi ja edukkaaseen hintaan. Sen verran aikuisia oltiin, että ostettiin saippuoita myös lahjapakettiin tulevaa juhlaa varten.

Messulankaa tuli ostettua yksi kerä. Se kerä pääsi jo puikoille. Se kerä on OnLinen sukkalankaa, jossa on aivan meidän värit.

Puudelilapaset

Messuilla on aina niin paljon väkeä, että puhelinta/kameraa ei tule kannettua kädessä. Jossakin vaiheessa satuin vilkaisemaan puhelinta ja huomasin viestin: "messukuvia". Aivan, tottakai se virallinen messukuva pitää ottaa. Yleisön pyynnöstä. Tässä on Alituisten virallinen messukuva.

virallinen messukuva


-k-