torstai 12. tammikuuta 2012

Mustavalkoista

Mustaa ja valkoista. Kierrettyä oikeaa. Nurjaa. Raitaa. Sukat. Mallia Bonesista. Mallia Junasukista.


Malli: jotain Bones-sukista, jotain Junasukista
Lanka: Novita 7-veljestä, musta ja luonnonvalkoinen
Puikot: 3,5 mm 80 cm addit
Koko: noin 34


tiistai 10. tammikuuta 2012

Sukkia

Merenkulkija

Mukava malli neuloa. Suosittelen kaikille niille, jotka pitävät palmikoiden vääntämisestä. Ilman apupuikkoa onnistuu loistavasti. Kuvaaminen taisi olla haastavinta. Ei oikein tuo valo meinaa riittää ja salamaa en halua käyttää.Malli: Merenkulkija (<- linkki)
Lanka: Novita 7-veljestä ruskea
Puikot: 3,5 mm 80 cm addit
Koko: ripeät 46 (voi appiukko, miksi sinulla on noin iso jalka)
Tekniikka: MagicLoop (molemmat sukat samanaikaisesti)

Nyt kun tämä sukkaputki on lähtenyt hyvin käyntiin, niin tänä aamuna lähti puikoille Bonesit. Bones (<- ravelry-linkki) on hauska malli. Siinä on jotain juttua, mutta hyvä telkkarineule. Tykkään.


Mustaa ja valkoista. Kierrettyä oikeaa silmukkaa, nurjaa raitaa, oikeaa raitaa. Hauskaa! MagicLoop (<-linkki)on aivan loistava tekniikka niin sukkiin kuin lapasiin. Hihoja unohtamatta. Tekniikka sopii kaikkeen missä pitää saada kaksi samanlaista. Hieman harjoittelua toki MagicLoop vaatii, mutta enää ei ole parittomia sukkia eikä lapasia.

Kiitos ja näkemiin!

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Talviretki

Sukat valmiina.


Lanka: Novitan Nalle sinikirjava ja luonnonvalkoinen
Puikot: 3,5 mm 80 cm addit
Koko: 37
Muuta: ohjeesta poiketen, tein ihan taviskantapään.

Mukava oli pitkästä aikaa tehdä kirjoneuletta ja sukkaa. Värit toimii ja malli oli kiva. Hetken aikaa piti vaan opiskella taas "dropsia". Sen verran on aikaa ohjeiden lukemisesta. Olen tyytyväinen.

Nyt on puikoilla sitten palmikkoa. Pitkästä aikaa. Taidot eivät ole kadonneet, vaikka taukoa käsitöiden tekemisessä on ollut. Mutta hiljaa hyvä tulee. Nyt teen appiukolle Merenkulkija -sukkia. Jostain syystä nämä kirjoneuleet ja palmikot ovat se "mun juttu". 

Talviretki
Yllättävästä vapaapäivästä otettiin kaikki irti ja lähdettiin perheen kanssa Talviretkelle. Postikorttilumisade saattoi meitä matkaan ja yltyi jossain vaiheessa ihan pyryksi. 

Retken kohde oli Seppä Tervaraudan paja Harvialan Kartanolla. Kaunista, niin kaunista. Ahjon lämmössä  juotiin aina niin loistavat kahvit.


Tällä samaisella pajalla meidät on vihitty viime keväänä.


Selittämätön lämpö, seesteisyys valtaa mielen kun avaa Sepän pajan oven.