perjantai 14. joulukuuta 2012

Arne & Carlos

Se hetki, kun avaa uuden kirjan. Uuden kirjan tuoksu. Uuden kirjan tuntu. Uusi kirja on vaan uusi kirja. Muutama näyte Arne & Carlos Joulupallot, yksi ohje 55 mallia.


Junasukat

Nämä nyt ei paljon esittelyjä tarvi. Kauppamatkoilla yms muilla näitä on tikutettu. Varresta aloitettu. 44s. koko noin 26. Lanka Novitan Nalle. 3 mm 80 cm addit.


Puudelikuva

Rafi

Näihin tunnelmiin.

-k-

tiistai 11. joulukuuta 2012

Vieläkin Selbudeath ...

... etenee hitaasti, mutta äärettömän varmasti. Pikkuhiljaa silmukka silmukalta, kerros kerrokselta. Lumoavaa on seurata kuin kuvio alkaa muodostumaan.

Ensimmäiset 91 kerrosta valmiina. Nyt alkaa sitten ohjeen modaus. Pituus ei riitä jalkaani. Nyt jos alan tekemään kantapäätä, sukka jää hieman lyhyeksi ja tuntuu epämukavalta. Jatkan kaaviosta ainakin puolikkaan kallon verran ja sitten uusi sovitus.


Ohjehan löytyy Ravelrystä (<- linkki). Lankana on näissä omissa Fabel ja puikot ovat 2.5 mm 80 addit. 80 cm riittää vallan mainiosta. Toinen sukka roikkuu nätisti tuossa vasemmassa sivussa sovituksen ajan.  Yhtään silmukkaa ei pudonnut puikolta, mikä on aina mieltä ylentävää.

Tästä on hyvä jatkaa.

-k-

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Selbudeath jatkuu ...

... ja vielä monta kerrosta ja pari kerrosta siihen päälle.

Selbudeath, lanka Fabel, puikot 2,5 mm 80 cm addit
Tekniikkana on Macig loop. Tuo linkki vie Neulelehti Ullan sivuille ko. ohjeeseen. Googleen kun kirjottaa hakusanaksi magic loop löytyy videopätkää. *suosittelen* Neulon molemmat sukat samanaikaisesti tällä tekniikalla. Yksinkertaisesti sen takia, että olen äärettömän laiska ihminen ja ennen jäi niitä parittomia sukkia/lapasia aina. Nyt sukat valmistuvat mukavasti yhdessä eikä tule mitään parittomansukansyndroomaa. Toki tämä ei poista keskeneräistensukkien/lapastensyndroomaa.

Joulupuu

Koska meille ei voi tuoda joulupuuta (siis oikeaa puuta) sisälle, alkoi askastelu. Piiiiiitkästi rautalankaa (ja hermoja) ja ulkovalosarja ja kätevä mies.


Vähän kerrassaan alkaa joulupuu valmistumaan. Tämä menee sitten isona parvekkeelle, vanhan lyhdyn sisälle valosarjan kera. Kuvia tulee sitten myös valmiista.

Avain


Aivan ihastuttava kirpparilöytö Avain! Avaimissa on vaan sitä jotain. Jää pohtimaan avaimen tarinaa. Kenen avain, mihin avain ... Kaunista. Toivottavasti näitä muuttaa meille vielä monta.

Lämpöiset voileivät

Kaikki ruuanlaittohan alkaa siitä, että tehdään mausteöljy. Ostetaan pullo naturellia oliiviöljyä ja pestään ja huuhdellaan hyvin vanha pullo. Maustetaan niillä mausteilla mitä kaapista löytyy. Tässä versiossa on erinäisiä yrttejä sekä valkosipulia.


Mutta ne voileivät. Taas ylitimme itsemme ja yllätimme. Toki leipien valmistu oli alkanut jos siitä viikonlopusta kun teimme kebabeja. Silloin valmistui kebabkastike, mikä on nyt näissä leivissä pohjalla latrattuna hieman tomaattipyreellä. Täytteenä jääkaapinaarteita. Tonnikalaa, tomaattia, sipulia, juustoja (fetaa, chili-fetaa, halppisjuustoraastetta, parmesania), oliiveja, kapriksia, ananasta, herkkusieniä, aurinkokuivattua tomaattia jne jne

vas. tonnikalaversio. oik. kasvisversio
Iltapalaksi lettuja, pikkulettuja mansikkahillolla ja kermavaahdolla.


Tänään jatketaan kokeilevaa keittötä. Joskus on hieman haasteellista tuo ruuanvalmistus. Allergiat rajoittavat maustamispuolta vahvasti. Tänään myös leivotaan, ehkä jotain jouluista ilman kanelia, kardemummaa, neilikkaa ...

-k-

se pakollinen puudelikuva.

Rafi ja uusi peti. Kyllä nyt kelpaa.