lauantai 4. helmikuuta 2012

Johanna

Aikainen lintu madon nappaa. Kaivoin heti aamutuimaan Johanna-sukkien tekeleet arkusta esille. Hiljaa, hiljaa, hiljaa, ettei koko väki herää aamuiseen toimintaa.

Johanna-sukkien ohje löytyy Ullasta. Hanna-Kaisa on löytänyt nerokkaan palmikon, joka tekee tavis-sukan neulomisesta hauskaa. Suosittelen helppoa ja selkeää ohjetta.

Lankana on hyvin marinoitunutt Novitan Nallea. Sopii tähän tarkoitukseen hyvin. Palmikko erottuu.


Kuten kuvasta näkyy, tekniikka on edelleenkin magicloop. Yritän kuvata myös sitten kantapäävaiheen.

Laskiaispullia


Monta päivää olen haaveillut laskiaspullista. Eilen sitten leivoin niitä, ihan itse! Tai no joo, Pirkan-täti vähän auttoi noiden pullien kanssa.


Tästä on hyvä jatkaa pakkaspäivää. Hollolassa -23,1, tuulee navakasti. Näillä mennään. Onneksi sisällä on lämmintä.

perjantai 3. helmikuuta 2012

MM # 15


Lapaset lapselle. Ei onneksi ehtinyt pakkaset loppumaan, joten suoraan käyttöön menevät nämä. Olen tyytyväinen.


Pattern 15 by Charlene Schurch from Mostly Mittens: Ethnic Knitting Designs from Russia

iPhone

Mistään ei sitten löytynyt 'minun' näköistä puhelimen suojaa. Onneksi aviomiäheni teki juuri sellainen, mistä en osannut edes uneksia. Kiitos.


Nahkaa ja nyöriä.

Nyt viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

maanantai 30. tammikuuta 2012

30.1.2012

Talvi on saapunut lumineen, pakkasineen myös Hollolaan. Luontoäiti on taas kerran näyttänyt sen mihin pystyy. Hyvä niin. Tuntee olonsa taas turvalliseksi ääniä pehmentävän lumen ja kuulaan pakkasen keskellä. Näin sen pitää ollakkin ja näin se ollut aina ja tulee olemaan aina. Kiitos.

Säärystimet

Nuori naisen alku haluaa turkoosit säärystimet. Nuori nainen saa turkoosit säärystimet. Niin kauan kuin neiti pyytää ja hänelle kelpaa äidin tekemät, pyrin toteuttamaan toiveet. Nyt toiveena oli säärystimet. Ihan sellaiset tavalliset. Tavalliset 2o 2n. Pakko oli kymmenen kerroksen välein kolme nurjaa kerrosta. Muuten menee järki. Lankana on ihan se tuiki tavallinen Novitan 7-veljestä. Puikkoina Prymit ja kokoa on ... hmmm ... oisko 4,5 mm, varmaankin. 


Todella aivotonta telkkari/auto/ihan mitä vaan neulomista ja tuntuu, ettei tämä lopu koskaan. Mutta jos lapsi haluaa, niin lapsi saa.

Yrttejä

Helmikuu alkaa häämöttämään. Se luo toivoa tulevasta keväästä, kesästä. Näin herää sisäinen multasormeni taas tänäkin vuonna. Päivät pitenevät ja kaamos on oikeasti alkanut väistymään pitenevän valoisuuden myötä.

Taas, tänäkin vuonna keittiönpöydän pääty saa purkkinsa kauniiseen riviin. Yrttejä. Ruukkuja. Multaa.


Korianteri, timjami, basilika, oregano, persilja ja ruohosipuli.

Ikea tarjosi edulliset ruukut tähän tarkoitukseen ja ihan meidän näköiset. Yksinkertaiset ja kauniit.

Tulppaanit

kuva: iphone 4