lauantai 12. lokakuuta 2013

"Saimat"

Projekti.
Roosa nauha sukkalanka. Malli sukkaohjekuvaston "Saima"
Suklaakakku.
-k-

perjantai 11. lokakuuta 2013

värejä


-k-

Pullat uunissa

Edit: Punomon-linkkiä vaihdettu, neuleohjeessa oli virhe ja Punomo on sen nyt korjannut. Pahoittelen. Mutta nyt korjattu ohje tulee linkistä.

Kynsikkäät/sormikkaat ovat puhuttaneet eri tahoilla jonkin verran. Tänä syksynä tein näitä neljät kappaleet. Muutamia ohjeita selasin ja mieleistä ei löytynyt, kunnes ...


... löytyi se ihan perusohje! TÄLLÄ (<-linkki) perusohjeella olen nyt neulonut kynsikkäitä ja muuta ohjetta en tarvi. Ohje käy kaikenpaksuisille langoille. Ohjeessa on selkeä kuva sormien silmukkamääristä ja siinä ei puhuta kpl-määräisesti silmukoista. Toimii. Tähän perusohjeeseen on helppo lisätä palmikot, pitsit ja kirjoneuleet. Voi neuloa pitkää vartta, lyhyttävartta. Joustin voi olla 2o2n, 1o1n, 3o1n ja ihan mitä vaan. Muistiin! pari silmukkaa sinne tänne ei vaikuta lopputulokseen. Ne voi joko lisätä tai kaventaa huomaamattomasti pois.

Se, minkä teen poiketen ohjeesta on silmukoiden poimiminen edellisen sormen juuresta. Itse poimin niin monta silmukkaa ettei jää reikiä (en tykkää parsia reikiä pois ja toiseksi, parsiminen jää usein painamaan sormenjuureen, missä on herkkä nahka. Kolmas: en osaa parsia kauniisti). Ylimääräiset silmukat kavennan pois heti ensimmäisellä kerroksella ja jos poimittuja silmukoita on paljon jätän kavennettavia vielä toiseen kerrokseen. Vinkkinä kerron myös, että päättelen langanpäät pois heti samantien, koska päätteleminen on tuskaa. 

Viimeinen pari uunista ulos

Uunimunakas
hirviö, jota pannukakuksi sanotaan
pannaria, mustikkahilloketta ja kermavaahto
-k-

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

muSIKAali

Loistavaa viihdettä Lahesta.
Kuka Mitä Häh? <- linkki

"Sleepy Sleepers -yhtye on osa lahtelaista ja suomalaista rockhistoriaa. Se on ilmiö, joka ravisteli rakenteita. Sleepy Sleepers on jotakin, mistä myös lahtelaiset voivat - ainakin näin neljänkymmenen vuoden perspektiivin jälkeen - olla todella ylpeitä."

Kapellimestari: Costello Hautamäki
Koreografia: Hilppa Lampi
Käsikirjoittajat: Mato Valtonen, Sakke Järvenpää ja Jalle Niemelä

Rooleissa: Markku Häkkinen (Pulu), Mira Luoti (Saara), Ilari Hämäläinen (Sakke) ja Roope Salminen (Mato). Mukana myös Mikko Jokinen, Tero Porali, Mikko Peltoniemi, Markku Porkka, Antti Peltola, Sini Saajakari, Veera Lehtinen, Jutta Järvinen.

Ohjaus: Jalle Niemelä

-k-

tiistai 8. lokakuuta 2013

Tänään!

ei mitään lisättävää

Saimat

toisen jämä on toisen aarre
-k-

maanantai 7. lokakuuta 2013

sunnuntai 6. lokakuuta 2013