maanantai 23. tammikuuta 2012

Tekniikkakuvia

On herännyt keskustelua MagicLoop tekniikan hyödyntämisestä sukkia tehdessä. Ei jää parittomia sukkia pyörimään korin pohjalle. Toki MagicLooppia voi hyödyntää myös lapasissa. Ei jää parittomia lapasia pyörimään sinne korin pohjalle. Kannattaa googlettaa Magic Loop ja etsiä itselle sopiva ohje tekniikkaan. Mutta ne peukalot meinaavat jäädä unohduksiin, joten nekin kannattaa tehdä samantien pois. Näin olen tehnyt jo vuosia lapaset. Teen saamantien peukalot pois. Nyt en kuolemaksenikaan muista, kenen blogista ja mistä tämän idean sain. Oma ideani se ei ole.Ihan normisti tehdään varret lapasiin.


ja kun on peulakon aika, niin otetaan silmukat peukalomaisesti kolmelle puikolla. Näissä lapasissa on kiilapeukalo tulossa.


Toinen lapanen roikkuu toimettomana tuolla puikolla. Siinä kulkee mukana sen aikaa kun saadaan ensimmäinen peukalo valmiiksi.


Kun ensimmäinen peukalo on valmiina, neulo toisen lapasen peukalon kohtaa ja neulo peukalo samalla tavoin kuin ensimmäinen.

Kun peukalot ovat valmiit, poimitaan peukalon"juuresta" tarpeeksi silmukoita, niin ettei jää reikiä sinne "juureen". Ylimääräiset silmukat kavennetaan sitten pois seuraavilla kierroksilla. Nyt vaan tikuttamaan lapaset loppuun. Helppoa kuin heinän teko, eikä jää lapaset ilman peukaloa.