lauantai 16. marraskuuta 2013

perjantai 15. marraskuuta 2013

torstai 14. marraskuuta 2013

SukkaTekniikkaa 1 (4ply 420m=100g)


Nyt heti alkuun varoituksen sana. Tässä on minun tapani tehdä Macig Loop-tekniikalla sukat hollantilaisella kantapäällä kärjestä aloittaen. Tapoja on monia. Tämä on vain yksi tapa.

Lankana näissä sukissa on Regia Fluormania Color (kirjava) ja Jawolle Macig (vaaleanpunainen). Puikot ovat KnitPro Novat 2,25mm 80 cm kaapelilla.

Magic Loop-tekniikka kannattaa opetella ensin. Parhaat ohjeet itsellesi löydät laittamalla hakukoneeseen hakusanaksi magic loop-tekniikka ja sieltä valitse itsellesi sopivin ohje. Löytyy tekstiä, kuvaa ja videota. Jokainen omaksuu tiedon eritavalla, sen vuoksi en laita yhtään linkkiä tähän.

Magic Loop-tekniikka vaatii puikoilta aika paljon ja tässä kohtaa iskee välineurheilu. KnitProolla on hyvin joustava kaapeli, mikä toimii loistava ml-tekniikassa, samoin Addilla ja Prymillä. Makuasia mitä puikkoja käyttää, kun kaapeli ei ole siimaa.

Hollantilainen kantapää on se mikä on kautta aikojen koulussa opetettu. Tämä kantapää istuu jalkaani kaikista parhaiten, ei lähde valumaan jalan alle.
Vinkki: kärjestä aloitettuun sukkaan kiilalevennykset alkaa: jalkapohjan pituus - 10 cm

Tiimalasikantapäähän toimii joidenkin jalkaan loistavasti, mutta ei toimi meidän perheen jalkoihin. Tiimalasikantapää on hyvä valinta siinä mielessä, että se on identtinen molemmista suunnista.


Kärkialoitus

Sama homma kuin ml-tekniikassa. Hakukoneeseen sukan kärkialoitus ja sieltä valkkaamaan itselle mukavin ohje. Näissä sukissa olen käyttänyt Ullan ohjetta <- linkki.


 Loin aloitukseen silmukoita 14 ja siitä lähdin neulomaan raitaa.


Näistä sukista tulee n. 39 eli silloin silmukoita tulee yhteen sukkaan 60.

Vinkki raidoitukseen: tykkään, että raidat mene "tasan" ja käytän siihen TÄTÄ <- linkki Dropsin ohjetta (muitakin varmaan on)

Kiilalevennykset

Kun sukalla on mittaa kärjestä mitattuna n. 16 cm aloitetaan kiilalevennykset. Lisää sukan alapuolella joka toinen kerros 6 kertaa molemmissa reunoissa, kunnes sukan alapuolella on yhteensä 42s.


Kantalappu

Neulo nyt alapuolen keskimmäisillä 10 silmukalla kantalappua tasona. Näissä sukissa olen neulonut vahvistettua ainaoikeaa (1 oikein, nosto 1 oikein kerros loppuun ja seuraava seuraava kerros oikein)

Vaaleanpunaiset silmukat ovat "levossa" olevia silmukoita, tässä kohtaa niistä ei tarvi välittää.
lyhyetä apupuikot ovat kätevät, toki silmukoita voi siirrellä puikolta toiselle, tai neuloa kantapäät "eriaikaan"

Lisää kuvateksti
Neulo kantalappun korkeudeksi n. 21 krs tai niin että kantalapun reunasta saa poimittua kivasti noin 10 silmukkaa.

Silmukoiden poiminen kantalapun reunasta

Poimi nyt kantalapun reunasta 10 silmukkaa, neulo kantapun 10 silmukkaa ja sitten poimi toisesta reunasta 10 silmukkaa. Nyt työssä on aktiivisia silmukoita 30. (mikä oli myös lähtötilanne)


vaaleanpunaiset silmukat ovat edelleen "levossa" olevia


Kantapään neulominen 

Nyt sitten tarvitaan niitä "apupuikon" lepäämässä olevia silmukoita.Neulo kerroksen aina kerroksen lopussa oikealla puolella ylivetokavennut, eli kavennat apupuikolta yhden vaaleanpunaisen silmukan kantalapun keltaisen silmukan kanssa yhteen. Nurjalla puolella lopussa kaksi nurin yhteen, eli taas lähtee yksi vaaleanpunainen silmukka pois apupuikolta.

alkaa muodustumaan nättiä nauhaa

Tätä toistetaan niin kauan, että vaaleanpunaiset silmukat loppuvat.

sivusta

takaa
Varsi

Nyt voi sitten aloittaa neulomaan vartta. Itse neulon hetken matkaa aina oikeaa ja sitten alan tekemään joustinta. Ja tästä alkaa se ihanuus. Vartta voi neuloa pitkää, pätkää, joustinta ihan mitä vaan ja ihan niin pitkään kuin haluaa.
valmis
Päättely

Kärjestä aloitettuihin sukkiin suositan joustavaa päättely. Niitäkin on montaa erilaista. Valitse taas se mikä sinua miellyttää. Minä käytän JJSBO- päättelyä ja yllätys yllätys! sekin löytyy googlettamalla. Mutta kilttinä ihmisenä voin siihen laittaa yhden linkin, minkä avulla olen itse sen oppinut. LINKKI.

Toivottavasti sait apuja tästä. Tähän loppuun laitan listaa muutamiin kärkisukkaohjeisiin.

Brego
Mittatilauspolvarit
kärjestä aloitettu ranskalainen kantapää
Tuulian ohje hollantilaiseen kantapäähän

-k-

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

tiistai 12. marraskuuta 2013

P&P

Suosikkilankakauppani Pitsi & Palmikon uusien tilojen avajaiset.


pyödän päällä: kakku
pyödän alla: ihana matto.
käsityöpussukkaan raitasukkiin lähti lankaa <3
-k-

hävikkiä nolla


Sunnuntain isänpäivälounas muutti muotonsa tiistain lämmäreiksi. Siinä on kauniisi kalkkurullanjämät, kermainen pastakastike ja kuivat ruisleivät sulassa sovussa ja huvin.

-k-

maanantai 11. marraskuuta 2013

meri.

niitä tuleekin sukat

meri ja tyttö

ovikoriste

tomaatti-mozzarella-sipuli-pesto

tiikerimuffinsseja
-k-