perjantai 11. lokakuuta 2013

Pullat uunissa

Edit: Punomon-linkkiä vaihdettu, neuleohjeessa oli virhe ja Punomo on sen nyt korjannut. Pahoittelen. Mutta nyt korjattu ohje tulee linkistä.

Kynsikkäät/sormikkaat ovat puhuttaneet eri tahoilla jonkin verran. Tänä syksynä tein näitä neljät kappaleet. Muutamia ohjeita selasin ja mieleistä ei löytynyt, kunnes ...


... löytyi se ihan perusohje! TÄLLÄ (<-linkki) perusohjeella olen nyt neulonut kynsikkäitä ja muuta ohjetta en tarvi. Ohje käy kaikenpaksuisille langoille. Ohjeessa on selkeä kuva sormien silmukkamääristä ja siinä ei puhuta kpl-määräisesti silmukoista. Toimii. Tähän perusohjeeseen on helppo lisätä palmikot, pitsit ja kirjoneuleet. Voi neuloa pitkää vartta, lyhyttävartta. Joustin voi olla 2o2n, 1o1n, 3o1n ja ihan mitä vaan. Muistiin! pari silmukkaa sinne tänne ei vaikuta lopputulokseen. Ne voi joko lisätä tai kaventaa huomaamattomasti pois.

Se, minkä teen poiketen ohjeesta on silmukoiden poimiminen edellisen sormen juuresta. Itse poimin niin monta silmukkaa ettei jää reikiä (en tykkää parsia reikiä pois ja toiseksi, parsiminen jää usein painamaan sormenjuureen, missä on herkkä nahka. Kolmas: en osaa parsia kauniisti). Ylimääräiset silmukat kavennan pois heti ensimmäisellä kerroksella ja jos poimittuja silmukoita on paljon jätän kavennettavia vielä toiseen kerrokseen. Vinkkinä kerron myös, että päättelen langanpäät pois heti samantien, koska päätteleminen on tuskaa. 

Viimeinen pari uunista ulos

Uunimunakas
hirviö, jota pannukakuksi sanotaan
pannaria, mustikkahilloketta ja kermavaahto
-k-

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä vinkistä sormikkaiden teossa. Nyt ei tarvi enää parsia uusia sormikkaita eikä lapasia. Tuo samahan pätee peukalon teossa lapasiin?

    Terv. nimimerkki Oregano

    VastaaPoista
  2. ihan samanlailla poimit siitä peukalontyvestä silmukat ja kavennat heti seuraavilla kerroksilla pois. *toimii*

    VastaaPoista