sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Selbudeath jatkuu ...

... ja vielä monta kerrosta ja pari kerrosta siihen päälle.

Selbudeath, lanka Fabel, puikot 2,5 mm 80 cm addit
Tekniikkana on Macig loop. Tuo linkki vie Neulelehti Ullan sivuille ko. ohjeeseen. Googleen kun kirjottaa hakusanaksi magic loop löytyy videopätkää. *suosittelen* Neulon molemmat sukat samanaikaisesti tällä tekniikalla. Yksinkertaisesti sen takia, että olen äärettömän laiska ihminen ja ennen jäi niitä parittomia sukkia/lapasia aina. Nyt sukat valmistuvat mukavasti yhdessä eikä tule mitään parittomansukansyndroomaa. Toki tämä ei poista keskeneräistensukkien/lapastensyndroomaa.

Joulupuu

Koska meille ei voi tuoda joulupuuta (siis oikeaa puuta) sisälle, alkoi askastelu. Piiiiiitkästi rautalankaa (ja hermoja) ja ulkovalosarja ja kätevä mies.


Vähän kerrassaan alkaa joulupuu valmistumaan. Tämä menee sitten isona parvekkeelle, vanhan lyhdyn sisälle valosarjan kera. Kuvia tulee sitten myös valmiista.

Avain


Aivan ihastuttava kirpparilöytö Avain! Avaimissa on vaan sitä jotain. Jää pohtimaan avaimen tarinaa. Kenen avain, mihin avain ... Kaunista. Toivottavasti näitä muuttaa meille vielä monta.

Lämpöiset voileivät

Kaikki ruuanlaittohan alkaa siitä, että tehdään mausteöljy. Ostetaan pullo naturellia oliiviöljyä ja pestään ja huuhdellaan hyvin vanha pullo. Maustetaan niillä mausteilla mitä kaapista löytyy. Tässä versiossa on erinäisiä yrttejä sekä valkosipulia.


Mutta ne voileivät. Taas ylitimme itsemme ja yllätimme. Toki leipien valmistu oli alkanut jos siitä viikonlopusta kun teimme kebabeja. Silloin valmistui kebabkastike, mikä on nyt näissä leivissä pohjalla latrattuna hieman tomaattipyreellä. Täytteenä jääkaapinaarteita. Tonnikalaa, tomaattia, sipulia, juustoja (fetaa, chili-fetaa, halppisjuustoraastetta, parmesania), oliiveja, kapriksia, ananasta, herkkusieniä, aurinkokuivattua tomaattia jne jne

vas. tonnikalaversio. oik. kasvisversio
Iltapalaksi lettuja, pikkulettuja mansikkahillolla ja kermavaahdolla.


Tänään jatketaan kokeilevaa keittötä. Joskus on hieman haasteellista tuo ruuanvalmistus. Allergiat rajoittavat maustamispuolta vahvasti. Tänään myös leivotaan, ehkä jotain jouluista ilman kanelia, kardemummaa, neilikkaa ...

-k-

se pakollinen puudelikuva.

Rafi ja uusi peti. Kyllä nyt kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti